BalBo deBra

BalBo deBra

nedeľa 6. apríla 2014

Folk 'n' Hipsta crossover štýl u Kubistu

Ponáhľala som sa zo stretnutia v Ústave etnológie Slovenskej akadémie vied na obed. Bolo jasné, kam mám namierené, hoci som na sebe nemala žiadne pásiky. Vsadila som na kvetované vzory zo slovenských krojov (Slovakiagift motív na kryte telefonky, a Chriss Pola vzor na šatách) a na pôvodnú knižnú tvorbu (novodobý 'Šlabikár päťmestia' od Erika Jakuba Grocha a Juliány Chomovej z Knižnej dielne). Občas stihnem zo žartu ofrflať hipsterské bicykle od Slowatch vo výkladoch a pred vchodom, občas zvyknem to nádherné miesto premenovať (z Kubistu na Kubištu - od kubizmu k akémusi českému rodokmeňu). No mám to tam rada!
Ak sa potrebujete zdravo najesť, odporúčam navštíviť túto reštauráciu s príjemnou obsluhou (najmä dievčatá nás rady častujú komplimentmi a úsmevmi). 'U Kubistu' na Grösslingovej ulici v Bratislave majú dokonca vycibrené nielen chuťové poháriky, ale aj mozgové bunky a ďalšie zmysly (a cit pre typografiu!). Už dlho som totiž nevidela toľko krásnych obrázkových knižiek od vydavateľstva Baobab pohromade, ako tu. Takže vďaka i pochvala! No a ich Orzotto s dubákmi a parmezánom je návykovým jedlom. La)hody pre nás, čo sa neládujeme mäsom...
V Bratislave pribúda miest, kde sa možno s blízkymi (domácimi i zahraničnými) stretnúť, porozprávať sa, niečo kvalitné si prečítať a zároveň sa dobre najesť. Konečne!





I rushed (for lunch) from the meeting at the Institute of Ethnology of the Slovak Academy of Sciences. I didn't wear any clothes with straps, but the target of my way was obvious. I chose flowered patterns from Slovak folk costumes (for my iPhone, also for my dress - inspired by SlovakiaGift and Chriss Pola) and very original Book 'Šlabikár päťmestia' by Erik Jakub Groch and Juliana Chomová - from book publishing house Knizna dielna). Sometimes I jokingly complain about hipsters' bikes from Slowatch brand in the windows and front entrance, sometimes I tend to rename this wonderful place (from the Cubist version to Kubišta version - from Cubism style to the Czech genealogy topic). How I love this place! If you want to eat healthy, I recommend you to visit this restaurant with pleasant staff. Owners of this place, called 'U Kubistu' (something like Chez Cubist) at Grosslingova street in Bratislava have very good taste - not only taste related to food culture, but also to book design (with very special eye for typography!). I haven't seen so many beautiful books from the publishing house Baobab together at the same place, like here. Thanks a lot - I admire that so much! I am addicted to their meal - Orzotto with mushrooms and parmesan cheese. It is really the best choice for those who do not eat meat...  
I am very happy that there are more and more places in Bratislava where you can invite your friends (also foreigners) - to meet, talk, read something good and eat at the same time. Finally!
 



Text/Written by: Boba Baluchová, Foto/Photo: Palo Markovič

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára