BalBo deBra

BalBo deBra

štvrtok 17. apríla 2014

In Yaxi Taxi colorful mood across Horsky park

Horský park je svojou polohou i atmosférou akoby mesto v meste. Všade iba voňavá zeleň, pár okoloidúcich a žiaden smog či hluk áut. Jeho súčasťou je komunitné centrum Horáreň, známe nielen domácimi koláčikmi, ale aj svojimi trhmi s originálnou ručnou výrobou. Na jeden z týchto trhov som sa nedávno vybrala a neveselé aprílové počasie som som vnímala ako výzvu. 
Park 'Horsky park' seems like city within a city thanks to its location and atmosphere. Green space everywhere around you, few regular visitors and no smog or noise from cars. Community center Horaren is part of this unique area - known for its great home-made cakes, as well as cozy markets with original hand-made production. I attended one of these markets recently. I also challenged ugly April's weather there.


Keďže k aprílu patrí nielen jarná bláznivosť, ale aj časté dažde - vylepšila som si náladu farbami a vhodnou kombináciou oblečenia i doplnkov. Výrazná zvieratkovská náušnica pochádza z dielne Redka Stuff; taška je od Popular-u; no a bunda je od Zuzany Labudovej (Slovenky, žijúcej a tvoriacej v Prahe), ktorá stojí za originálnou módnou značkou Yaxi Taxi. Do Zuzaninej produkcie som sa zbláznila už pred rokmi, pretože sa vyznačuje sa ponukou farebnej, nadčasovej, neopozeranými vzormi prepletenej módy, ktorú neprehliadnete, ani si ju s nijakou inou značkou nepomýlite. Ulietavam si na jej komiksových vreckách, nariasených rukávoch, trikolórových zipsoch, neónových nitiach či pankáčskych kapucniach. Keď potrebujem doplniť svoj "slow šatník" originálnym domácim kúskom, vždy siaham najprv po Yaxi taxi. Doma mám už štvoro šiat a dve bundy z tejto dielne. Podporiť poctivý lokálny dizajn sa vždy oplatí. 
April is famous for its Spring craziness, as well as frequent rains. Therefore I increased my mood level by colors and an appropriate combination of clothing and accessories. Significant animal earring is made by local designer Redka Stuff; red and white bag is from Popular shop; and colorful jacket is made by Zuzana Labudova (Slovak fashion designer, living and working in Prague) - founder of original fashion brand Yaxi Taxi. Many years ago I fell in love with Zuzana clothes because of their characteristic type of colorful, timeless, recognizable fashion, that will grab your attention. I like all these comics-pockets, frilled sleeves, three-colour-zippers, neon yarns and punk-hoods. When I want to add an original piece of clothing to my "slow closet", I always go to Yaxi Taxi website first. I have got already four dresses and two jackets. I am proud of supporting and promoting unique local design.


Text / Written by: Boba Baluchová, Foto / Photo: Palo Markovič

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára